ŞANLIURFA / HALİLİYE - Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu

YABANCI DİL PORTALI

Ock

Başta Yabancı dil sınıflarımız olmak üzere öğrencilerimiz için ödüllü oyun yarışması yapılacak. Öğrencilerimizin yarışmaya girip hem eğelenmelerini hemde ödül için yarışmalarını bekliyoruz

Ock

Yabancı dil ödül yarışması var. Yabancı dil ingilizce sınıflarında okuyan öğrencilerimizin sınava girmesini istiyoruz.

Ock

Yabancı dil sınıflarımızda ki öğrencilerimiz haftada bir saat kitap okuma ve belirlenen saatte okunan kitap bir sonraki hafta bitirecek şekilde getirip yeni bir kitap okuma başlama etkinliği yapılıyor. Böylece her bir öğrencimiz haftada bir kitap okumuş oluyor. Kampanyaya bütün yabancı dil sınıfındaki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz katılıyor

Ock

Yabancı dil ingilizce eğitimi alan sınıfımız rehber öğretmenleri Melike SAFTAK yönetiminde deneme sınavı yapıldı. Öğrencilerimize başarılar diliyor, öğretmenimize gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz

Ock

Öğrencilerimize ingilizce ödüllü deneme sınavı var. İsteyen girip bu sınava katılabilir. Sınav sonucuna göre çeşitli ödüller verilecek

Kas

Öğrencilerimizin;duygu ve düşüncelerini hedef dilde yazılı ve sözlü anlatmaları, dil becerileri,mektup kültürünü yaşatmaları, arkadaş edinme, farklı kişiler tanıma, İngilizce yazma becerilerini geliştirme,okul kültürüne pozitif katkı sağlama gibi güzel kazanımları içeren bu projede Okulumuz Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu olarak Adana'daki Mehmet TAL İmam Hatip Ortaokulu ile mektup arkadaşlığı başlatmış bulunuyoruz.Okulumuz İngilizce sınıfları 5/D ve 5/E 'nin katıldığı bu projede hedef dilde yazma becerileri ile İngilizcenin etkin bir şekilde kullanma açısından öğrencilerimiz için keyifli bir etkinlik haline gelmiştir.Öğrencilerimiz tarafından yazılan mektuplar ,Adana'ya gönderilmek üzere yola cıkacaktır.Yine Adana Mehmet TAL İmam Hatip Ortaokulu'ndan tarafımıza ulaşacak mektupları da öğrencilerimiz dört gözle bekliyor.

Kas

Yabancı Dil sınıflarımız 6/D ve 7/D öğrencileri ara tatilde de boş durmuyor.Ara tatili verimli geçirebilmek için online deneme sınavlarına katılıp başarı belgeleri alıyorlar.Öğrencilerimizi gayretlerinden dolayı kutluyor,başarılarının devamını diliyoruz.

Ekm

İngilizce sınıflarımızda 2.ünitemiz olan My Town ünitesine yer isimleriyle başladık, görselleri bulunan ögeleri etkinlikle eğlenceli hale getirerek ,öğrendiklerimizi pekiştirmiş olduk.Görsellerle desteklediğimiz bu etkinliğimizde öğrenme kolaylıkla sağlanmış oldu.

Ekm

5/D İngilizce sınıfımızda; sınıfımız takımlara ayrıldı.Her ünite sonunda oluşturduğumuz takımlar yarışacak, aldığı puanlar sınıf posterine not edilecek.İlk team challenge yapıldı.Kazanan takım ödüllendirildi.İlk puanlarımız posterimize yazılıp panomuza asıldı.Takım işbirliğine dayanan bu oyunumuzda öğrencilerimiz hem üniteleri pekiştiriyor hem de yıl boyunca eğlenerek öğreniyorlar.

Ekm

Yabancı Dil Ağırlıklı 6/E sınıfında 2.Ünite Yummy Breakfast etkinliğimizi Okulumuz bahçesinde gerçekleştirdik.Ünitemiz kazanımlarına paralel olarak yiyecek isimlerini tanıma,sevip sevmedikleri yiyeceklerden bahsetme ve hem teklif etme/ kabul reddetme şeklinde cümleler kurduktan sonra açık alanda getirdikleri kahvaltını tükettiler.Konuşma becerisi baz alınarak yapılan bu etkinlikte İngilizceyi günlük yaşama uyarlayarak yaparak yaşayarak öğrenme gerçekleşmiş oldu.

Ekm

Yabancı dil ağırlıklı 5/D ve 5/E sınıflarımızda 1.ünitede öğrendiklerimizi oyunlarla pekiştiriyoruz. Tarsia puzzle ile ünitede öğrendiğimiz tüm kelimelerle,her bir kenarında kelimeler olan minik üçgenleri birleştirerek yapbozumuzu tamamladık.Takım oyunu işbirliğine dayanan tarsia ile öğrencilerimiz oldukça heyecanlı ve keyifli vakit geçirdiler.

Ekm

5.sınıf Yabancı dil ağırlıklı sınıflarımızda öğrencilerimiz kendilerini tanıtmak üzere kimlik kartları hazırlayıp sınıfta sundular.Ünitemiz konularına paralel olarak yapılan bu etkinlik öğrencilerimizin speaking becerilerini geliştirmeye yönelikti.İngilizceyi her alanda rahatça ve keyifli kullanımın farkına varan öğrencilerimizin için keyifli bir etkinlik olmuştur.

Ekm

6/D İngilizce sııfımızda her hafta ''STARS OF THE WEEK '' uygulamasıyla sınıfımızda o hafta en çok aktif olan ,derse motvastonu yüksek ve örnek davranış sergileyen öğrencimizi seçiyoruz.Haftanın yıldızı olan öğrencim emeğinin mükafatını alırken,diğer öğrencilerim de daha çok gayret sarfediyor.Bu şekilde sınıf içi motivasyonu artırıp diğer öğrencilerimizin derse karşı ilgisini çekiyoruz.

Ekm

6/D İngilizce sınıfımızla ünitemiz doğrultusunda bir kahvaltı etkinliği düzenledik.Öğrencilerimizin getirdikleri kahvaltılık malzemelerle paylaşım yaparak gruplar oluşturduk.Öncesinde ''What do you have for breakfast? '' gibi üniteyle paralel sorular sorup cevaplandırdık.Etkinliğin en anlamlı yanı ise paylaşım bilinciydi.İngilizceyi hayatımıza uyarlayarak keyifli bir etkinlik gerçekleştirdik.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün koordinesinde okulumuzun yeni yabancı dil İngilizce sınıflarına yerleşen öğrencilere seviye tespit sınavı yapıldı. Yabancı dil programının ilk adımı olan merkezi seviye tespit sınavı 21 Eylül 2022 tarihinde Türkiye geneli İngilizce programındaki 495 imam hatip ortaokulunda eş zamanlı olarak uygulandı.

Yabancı dilde okuma, yazma, konuşma ve dinleme gibi dil becerilerinin daha aktif kullanılabilmesi amacıyla uygulanan "Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı" kapsamında yapılan sınava koordinator öğretmenimiz Emine AKTEMUR yönetiminde 5D ve 5E sınıfındaki öğrencilerimize yapıldı. 5.sınıf düzeyinde gerçekleştirilen seviye tespit sınavında öğrencilerin İngilizce dilindeki hazır bulunuşluluk düzeyleri tespit edilecek.